Monday, November 30, 2009

Thanksgiving

Hoi allemaal,

Iedere 4de donderdag van November is er "Thanksgiving", dit is een feestdag dat bijna even belangrijk is als Nieuwjaar voor alle Amerikanen. Op deze dag komen familie en vrienden bij elkaar om samen feest te vieren. Ik was uitgenodigd door een mevrouw dat ik leerde kennen aan het zwembad van de Sprins. Deze mooie kans om eens de locale "cultuur" op te snuiven in een echte Amerikaanse familie heb ik niet laten liggen. Samen met 3 andere vrienden mochten we van hun heerlijke Turkey en nog veel ander lekkers gaan smullen!
Wat ons onmiddellijk opviel was de enorme gastvrijheid, dit is iets wat je in Belgiƫ nooit gaat vinden; totaal onbekende mensen voor ons maar het was alsof iedereen ons al jaren kende!
Voor het eten een kort gebed van de oudste man aan tafel, daarna genieten van de turkey en na het eten kregen we een hele rondleiding door het huis.
Alle ruimtes stonden in verbinding met elkaar wat een heel open gevoel gaf, er was een impressionante trap in het midden van de inkomhal dat leidde naar grote slaapkamers, allemaal prachtig opgemaakt alsof er elk moment iemand kan langskomen om te overnachten.
Ook kwamen we enkele interessante dingen te weten over de huizenbouw:
  • Tussen de muren zitten er holle ruimtes i.p.v. stenen zoals we in BelgiĆ«
  • De meeste huizen bestaan uit hout en de buitenmuren uit fiber-glass vezels.
  • Als er doorgewerkt wordt kan eens huis in ongeveer 3 maand worden gebouwd omdat er veel hout wordt gebruikt en weinig steen.
  • Amerikanen kunnen een jaarlijkse (dure) verzekering aangaan voor het verwijderen van houtwormen/mieren omdat deze graag in het (natte) hout van huizen lopen en hierbij muren vernietigen. (dit is een heel frequent phenomeen bij vele Amerikaanse gezinnen)
  • Een tekort aan drinkwater en een kapotte airco waren de grootste zorgen van die mensen.
Nog enkele foto's van ons bezoek

Smullen!...

Hun zwembad in de tuin

De gezellige open keuken met Dennis op de voorgrond

No comments:

Post a Comment