Monday, December 7, 2009

Hallo allemaal,

Het is alweer even geleden dat ik wat nieuws liet weten maar dit is omdat er op dit moment niet zo veel gebeurt.
Een DA42 staat al bijna een hele week in de hangar voor onderhoud en dit houdt in dat er dus maar 1 vlieger vrij is voor alle multi-engine studenten.

En de herfst/winter is hier ook begonnen. Het woestijnklimaat laat zich voelen; 's nachts koelt het af rond de 5 graden en overdag haalt het kwik nog een goeie 18-20C°.
Ook trok er een grote storing over Arizona dat al enkele dagen voor bewolking zorgt met goeie regenbuien. Dit zorgde al voor veel cancellations maar wanneer we dan wel vliegen is het ideaal om mooie foto's te nemen en te genieten van het mooie landschap.
Sinds ik op de Twinstar vlieg is het vliegen terug wat leuker geworden. De engine failures zijn een grote uitdaging om alles zo precies en zo snel mogelijk te doen, de zetels zijn veeel beter dan de DA40, er zit meer power onder ons gat en de training bestaat uit 2 VFR gedeeltes.
We deden eerst een VFR gedeelte om maneuvers, stalls en engine failures te leren. Nu zijn we terug in het IFR gedeelte om approaches te oefenen MET engine failures en binnen 2 missies vliegen we terug VFR om ons klaar te stomen voor de CPL VFR check.

Het einde komt nu echt met rasse schreden dichterbij, onze laatste twee weken in de USA zijn ingezet. Het begint bij iedereen wat door te dringen dat ons groot avontuur er bijna opzit. Het belangrijkste is dat we nu onze auto nog verkocht krijgen en dat ons appartement wordt achtergelaten zoals we het gekregen hebben (onze vissen zullen we inderdaad ook moeten wegdoen...)
Maar voor de rest moeten we nog niet teveel aan het einde denken, er moet nog gestudeerd en gevlogen worden!
De examinator komt volgende week dinsdag al waarna er een week checks worden afgenomen.

Veel succes aan de mensen die (bijna) in de blok zitten en tot de volgende!

Hieronder nog enkele foto's van enkele vluchten op de Twinstar.

Gateway, een luchthaven met 3 runways waar we vaak
ILS approaches oefenen

Ikke tijdens een Steep turn (45° bank)

Tijdens een vlucht met veel regen kwam er opeens een
prachtige regenboog tevoorschijn


In de verte een storm die zich aan het ontwikkelen is

No comments:

Post a Comment